Tips og tricks mod smerter i ryggen – Forebyg fremfor behandl

kontorstol baekkenbund

Prøv at forebygge mod ondt i ryggen hellere end at behandle

Problemer med ryggen – Smerter eller stivhed i ryggen! I denne tekst får du tips og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne forebygge rygsmerter. Denne tekst er ikke en læge-videnskabelig artikel, men et udtryk for vores sunde fornuft. Så brug ikke disse råd som en evidens undersøgelse, men som råd du eventuelt kan bruge i dit daglige liv!

Rygsmerter nej tak – her er der tips

Følgende kan nogle gange hjælpe ved smerter i ryggen:

  1. Brug din krop aktivt når du har fri
  2. Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for personer med stillesiddende jobs ved kontorpladser så er hæve sænkeborde en rigtig god løsning (se mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  3. Træn din ryg – læs mere om træning af ryg her hos iForm.dk
  4. Træn dine mavemuskler – det kan også forebygge mod hård mave
  5. Styrk din bækkenbund – Læs mere om bækkenbundsøvelser her
  6. Undgå forkerte løft – Det kan du læse meget mere info om her hos HK
  7. Lav muskelpumpeøvelser
  8. Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og Guiden til ergonomiske kontorstole – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem du kan finde på her på Billig Kontorstol

Her er tegnet du skal passe på: Stiv ryg!

Når du oplever stiv ryg, så er det et tegn på der er rygsmerter på vej. Så det er et vink med en vognstang, hvis du er ved at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og laver øvelserne ovenfor. Hvis alt går vel så vil du kunne undgå at få rygsmerter
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Husk altid at spørge en gang for meget snarere end en gang for lidt! De her fagpersoner har en uddannelse i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Vi anbefaler i øvrigt du også tager et kig på følgende sider:

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *