Sådan finder du den rette kontorstol

Der er mange punkter, der skal sættes flueben ved, når man står og skal vælge en ny kontorstol til hjemmet eller arbejdspladsen. Med en god stol kan man øge produktivitet og sørge for, at der ikke forekommer overanstrengelser af kroppen. 

Hvorfor er en god kontorstol vigtig?

Det kan lyde som en lille ting, som ikke har den store indflydelse på dag-til-dag-aktiviteter, når der arbejdes. Det er dog en ting, der er ekstrem vigtig for alle, der har job på kontor. Der bruges mange timer ved bordet. Hvis man ikke har en god kontorstol kan det have en stor skadelig indvirkning for dig, dit helbred og din produktivitet. 

Med den tid, der bruges ved bordet hver dag, er det vigtigt, at man investerer i en stol, der er har et godt design og er komfortabel. Det er blandt andet så essentielt grundet vigtigheden af at imødekomme og forebygge rygsmerter. 

Sådan vælger du den rigtige stol

Den første og vigtigste kategori handler om ryggen. Ryglænet på en kontorstol er ekstremt vigtig. Det skal følge formen af en korrekt holdning for rygsøjlen, og det er essentielt, at den har god support til den nedre ryg. 

Det er ydermere godt at overveje, hvor tilpasselig stolen er. Dette gælder også for ryglænet. Det skal være muligt at tilpasse den til den enkelte arbejder. Armlæn skal også være justerbare. På den måde kan de altid komme i en position, hvor armene kan hvile, så skuldrene slapper af. Der skal være et par gode centimeters afstand fra knæet og enden af sædet. Så kommer fødderne ned på gulvet, så der ikke opstår problemer her. 

Arbejder man ved store bord, så er det også vigtigt, at stolen er med hjul. Ellers kan man nemt komme til at overanstrenge sig, når der rækkes ud efter ting.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *